ABDULLAH YÂFÎÎ / HAYATI ESERLERİ ve DÜŞÜNCESİ
Kaynağını Kur’an ve Sünnet’ten alan, insanın Allah’ın halifesi vasfına sahip olması için uğraş veren, İslâm’ın ruhanî ve bâtınî boyutu olan tasavvuf, Asr-ı sâadet’te vücut bulmaya başlamış bir disiplin ve ilim dalıdır. Nübüvvetin manevi vârisleri ve kültürümüzde önemli bir yer teşkil eden rabbânî âlimler, yaşantıları ve sonraki nesillere bıraktıkları miras niteliğindeki eserleriyle her çağda varlıklarını devam ettirmişlerdir. Bu âlimlerden biri de İslâm kültürünün önemli isimlerinden, VIII. (XIV.) asırda yaşamış, Yemen, Mısır ve Hicaz bölgelerinde etkili olmuş, sûfîliğinin yanı sıra zâhirî ilimlere de vâkıf, Kadirî tarikatının önde gelen şahsiyetlerinden Afîfüddin Abdullah b. Esad el- Yâfiî’dir.
İbn Battûta Seyahatnamesinde Tasavvufî Kültür adlı buçalışmada, İbn Battûta seyahatnamesinde tasavvuf kültürünün önemli unsurlarıolan tarikat, derviş, tekke, zaviye ve ziyaretgâhları ele alınıyor.
Dr. Mesut Akdoğan’ın hazırlamış olduğu Abdullah Yafiî Hayatı Eserleri ve Tasavvufî Düşüncesi adlı bu çalışmada Afîfüddin Abdullah b. Esad el- Yâfiî’nin (v. 768/1367) hayatı, eserleri ve tasavvufî görüşleri ele alınıyor. Çalışma giriş ve iki bölümden oluşuyor. Giriş kısmında tasavvufa ve Abdullah Yafiî’nin hayatına genel bir bakış ele alınıyor. Birinci bölümde Abdullah Yafiî’nin hayatı, şahsiyeti ve eserleri anlatılırken, ikinci bölümde tasavvufî düşüncesi geniş kapsamlı ele alınıyor.
Teknik Özellikler;
Sayfa Sayısı: 306
Ebat: 13,5 X 21 cm
Dil: Türkçe
Cilt Tipi: Karton Kapak
Kağıt Tipi: Kitap Kağıdı